Risico’s en nazorg (bij tattoo removal)

Bloeduitstortingen Je kan meteen na de behandeling of in de dagen daarna, last krijgen van bloeduitstortingen. De huid kan er in sommige gevallen extreem onrustig uitzien. Zeker wanneer je aspirine hebt gebruikt of alcohol hebt gedronken, reageert je huid sowieso heftiger. Geen zorg: alles trekt weer helemaal weg en je ziet er straks niets meer van.
Puntbloedinkjes: Heel soms krijgt men puntbloedinkjes. Net als je een pukkeltje iets te hard hebt uit geknepen, kan er een beetje bloed in je verbandje zitten. Dit worden kleine korstjes en verdwijnen vanzelf weer. Uiteraard niet aan je korstjes krabben, want dan kan je wellittekentjes krijgen.


Korstjes: Je kan korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigment verlies zolang je niet aan de korstjes krabt, want dan kan je wel degelijk littekentjes over houden. Stop met smeren van crèmes totdat ze er vanzelf zijn verdwenen.
Blaren: Je kan blaren krijgen, hele grote zelfs, ze kunnen gevoelig zijn maar doen niet echt pijn! Schrik niet, het ziet er heftiger uit dan het is. Je houdt er geen littekens aan over. Het herstel van de huid heb je voor 50{78148a1d1d7f1d4751d499b71394f3ae30ff6619c4978e54a9d1a991a0f8096c} zelf in de hand. Zo zal je een aantal adviezen in acht moeten nemen. Na een behandeling voelt je huid branderig aan en ziet er rood en gezwollen uit en je kan puntbloedinkjes hebben. Als je huid na de behandeling erg branderig aanvoelt, doe je er goed aan om minimaal 30 minuten na te koelen. Gebruik indien nodig een IcePack na de behandeling.
De dagen na de behandeling Je tattoo kan erg gezwollen zijn en bloeduitstortingen hebben. Tevens kan je korstjes en blaren krijgen. Wanneer je blaren hebt, niets meer smeren!
Jeuk: Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaren hebt. Anders kan je daar littekentjes aan over houden.
Nazorginstructies na tattoo removal

1: Houd de behandelde gedeeltes schoon en droog wanneer het nog aan het genezen is. Maak het gebied schoon met water en dep het dan droog. Smeer het gebied in met vitamine E crème 3 keer per dag of crème op advies.

2: Blaren kunnen zich voor doen maar zeer zelden. De vorming hiervan gebeurt vrijwel binnen 8 uur na de behandeling.

3: Je mag koude kompressen of icepacks gebruiken na de behandeling. Dit helpt tegen de pijn en zwelling.

4: Krab niet aan de korsten en zorg dat het er niet afgeschaafd wordt, anders kan het gaan ontsteken en komen er littekens voor terug.

5: Scheren van de huid mag weer als de huid dicht en genezen is.

6: Douchen mag 2 uur na de behandeling (niet weken), maar zorg dat er geen harde stralen van de douchekop op het behandelde gedeelte komen. Bad, bubbelbad, zwemmen of iedere andere vorm van weken zijn niet toegestaan voordat de blaren en korsten zijn geheeld.

7: Sporten is veilig na de behandeling, maar geen full contact sporten of zwemmen.

8: Blijf uit de zon en/of zonnebank. Wanneer je toch in contact komt met zonnestralen gebruik dan een sunblock van boven factor 30. Draag geen make-up op of bij het gebied.

9: Jeuk is gewoon na de behandeling met de laser. Krab niet aan de behandelde huid.

10: Als de behandelde plek ontstoken is (honing kleur of extreem rood) of ben je ongerust? Bel dan de behandelaar.

11: Als je een extreme allergische reactie hebt bel dan de huisarts of dokterspost.
Voor elke behandeling staat een helingperiode van 7 weken. In deze periode is het lichaam druk bezig de inktdeeltjes te verwijderen. De periode van 7 weken geeft het meeste effect op de verwijdering in resultaat. In deze tijd zullen de wondjes en blaren helen. Na het helingsproces is de huid klaar voor de volgende behandeling.

Nazorginstructies overige behandelingen Bij behandeling van bloedvaten en/of pigmentvlekken Vermijd minimaal 4 weken de zon en/of zonnebank. Wanneer je toch in contact komt met zonnestralen gebruik dan een sunblock van boven factor 30. Draag geen make-up op of bij het gebied. Koel de huid thuis nog extra na wanneer je een branderig gevoel ervaart. Houdt de huid op de dag van de behandeling droog en vrij van make-up of andere producten. Bij carbon huidverjongingsbehandeling Vermijd minimaal 4 weken de zon en/of zonnebank. Wanneer je toch in contact komt met zonnestralen gebruik dan een sunblock van boven factor 30. Draag geen make-up op of bij het gebied.