Hoe lang duurt het voordat je tattoo is genezen?

Ga maar uit van twee tot drie weken voordat je weer lekker kunt badderen of een duik kunt nemen in het zwembad met je nieuwe tattoo.

Let op!
Dat betekent niet dat je tatoeage al helemaal genezen is.
Dát duurt ietsje langer.

Voordat álle huidlagen netjes geheeld zijn, ben je zeker drie tot víer maanden verder.

Maar….dan moet alles wel op rolletjes lopen. En dat is niet altijd het geval. Het kan behóórlijk misgaan tijdens het genezingsproces. Het gevaar van een ontsteking, zwelling, uitdroging of zelfs verstikking van je tattoo ligt écht op de loer.

Geen paniek! De genezing van je tattoo gaat meestal goed en problemen zijn echt eenvoudig te voorkomen door je tattoo goed te verzorgen en vooral de nazorginstructies van je tatoeëerder op te volgen.

 

Let op! Te veel korst is niet fijn. Dat vertraagt de hersteltijd van je tattoo juist weer. Dikke korsten kunnen uitdrogen of scheuren en daarmee behoorlijke schade aanrichten aan je tattoo.

Elke tatoeage zal de eerste uren en dagen na de sessie licht ongemak
veroorzaken, maar het kan soms lastig zijn om onderscheid te maken
tussen het reguliere ongerief en ernstigere symptomen van infectie.
Leren waar je op moet letten kan je helpen het herstelproces zo
stressvrij mogelijk te laten verlopen. Leer om de symptomen van infectie
te herkennen, eventuele infecties te behandelen en te voorkomen dat je
tatoeage geïnfecteerd raakt.

Op de dag dat de tatoeage gezet wordt, zal het hele gebied rood, ietwat opgezwollen en gevoelig zijn. Nieuwe tatoeages zullen een beetje pijn doen, ongeveer net zoals bij ernstige zonnebrand. In de eerste 48 uur na het zetten van de tatoeage kan het ontzettend moeilijk zijn om vast te stellen of er zich inderdaad een infectie in genesteld heeft. Trek daarom geen voorbarige conclusies. Tref de juiste nazorgsmaatregelen en wacht even voor je je zorgen gaat maken.

  • Let goed op de pijn die je voelt. Als de tatoeage ontzettend veel pijn doet en de pijn tot langer dan drie dagen na de sessie aanhoudt, kom dan terug naar MCTattoo om de tatoeage te laten bekijken.