Nieuw bij MC Tattoo Studio: tatoeage verwijderen

Ben je klaar met je (oude) tatoeage of een foutje in het ontwerp of de woorden? Wil je je tatoeage helemaal laten verwijderen of ben je in voorbereiding voor een cover-up? Bij MC Tattoo studio zijn we hier om je tattoo art en huid te redden. MC Tattoo onlangs het nieuwste en meest veelzijdige apparaat gelanceerd dat effectief jouw tatoeage kan verwijderen! Het is met de Q-Switched ND YAG Laser, de nieuwste technologie in Laserland, dat we wonderen doen!

Ongewenste tatoeages kunnen geleidelijk worden verwijderd over een reeks van sessies met behulp van de Q-Switched ND YAG Laser. De energie van de laser breekt de tatoeage-inkt af in kleine fragmenten, die uiteindelijk in de bloedbaan worden opgenomen en veilig het lichaam verlaten.

Waar moet je aan denken voordat je een tatoeage laat verwijderen?

 1. Kosten

De kosten voor het verwijderen van een tatoeage zijn afhankelijk van de grootte en het aantal benodigde sessies. Samen bespreken we een behandelplan zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten van de investering om weer gelukkig zijn. Er zijn meerdere wegen naar Rome zeggen ze en bij MC Tattoo geloven we daar ook in. We hebben gespreide betalingsmogelijkheden en regelmatig aanbiedingen om de dure behandeling het hoofd te bieden. De prijzen die we hanteren zijn richtlijnen voor de behandelingskosten:

Bij het bepalen van de kosten houden we er altijd rekening mee dat er op delen van de huid geen inkt aanwezig is. Uiteraard brengen we dat niet in rekening en trekken we af van de totale cm².

 1. Beperkingen

Het verwijderen van tatoeages heeft enkele zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder:

 • het kan ongemakkelijk zijn
 • het is een erg langzaam proces – er kunnen 6 of meer sessies nodig zijn om de tatoeage te verwijderen
 • veel tatoeages kunnen niet volledig worden verwijderd – het is vrij normaal dat er wat inkt in de huid achterblijft, zeker bij lichtere kleuren
 • Je mag geen tatoeage laten verwijderen als je niet voldoet aan een aantal factoren, zoals zwanger zijn, huidaandoeningen hebben en meer. Wij checken altijd met jou via een checklist of het mogelijk is om met de behandeling te beginnen. Soms kunnen we een behandeling starten nadat de aandoening is verholpen.
 1. Veiligheid

Het laten verwijderen van een tatoeage is meestal veilig als het wordt gedaan door een ervaren en voldoende gekwalificeerde behandelaar. Bij MC Tattoo zijn we gecertificeerde beoefenaars en voldoen we aan de gestelde normen qua training en vaardigheid.

 1. Wat tatoeage verwijderen inhoudt

We moeten het huidgebied vóór de behandeling scheren als er haar op de huid zit. Je kunt het voor de afspraak zelf doen. De sessie duurt ongeveer 10 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van je tatoeage. Tijdens de behandeling  krijg je een speciale bril om je ogen te beschermen. Een plaatselijke verdovende crème kan worden gebruikt om de huid te verdoven als je daar behoefte aan hebt. Wij doen daar in ieder geval niet moeilijk over!

Met de Q-Switched ND YAG Laser starten we dan de procedure. Sommige mensen zeggen dat dit aanvoelt als een elastiek die tegen je huid snapt. Wees niet bang, er kan wat bloed ontstaan, maar dat is prima. Daarna gebruiken we icepacks om je huid te koelen en te kalmeren. Je huid kan kort na de behandeling rood zijn met een uitslag of blaartjes. Je kan dan bijvoorbeeld Flamigel brandwonden crème gebruiken om het te helpen genezen.

 1. Na de behandeling

Je huid wordt gevoeliger voor de zon, dus het is erg belangrijk dat je gedurende minimaal 1 week na een behandeling blootstelling aan de zon geheel vermijd. Dit geldt ook voor zonnebanken! Bedek het gebied met kleding en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

Wat je verder nog meer moet vermijden:

 • plukken of krabben aan de korst
 • het gebruik van zeep of geparfumeerde producten op het gebied gedurende de eerste 48 uur
 • zware lichamelijke activiteiten gedurende een paar dagen
 • zwemmen en sauna’s totdat de korst is afgevallen (ze kunnen het genezingsproces vertragen)
 • Zie onze behandelpagina voor verdere instructies over het verzorgen van de behandelde tatoeage.

Tot slot is het erg belangrijk dat je rekening moet houden met ten minste 6 tot 8 weken voor een volgende behandeling!

 1. Risico’s

We houden van eerlijkheid bij MC Tattoo, dus we moeten ook enkele mogelijke risico’s noemen:

 • sommige kleuren vervagen mogelijk niet helemaal – gele, groene en paarse inkt hebben meer sessies nodig om te vervagen dan zwart, blauw en rood
 • er is een kleine kans dat uw huid tijdelijk donkerder of bleker wordt dan de omringende huid
 • er is een kleine kans op blijvende littekens (3 op de 100 mensen krijgen een litteken)

Als je problemen hebt met genezing, huiduitslag, veranderingen van de huidpigmentatie of als uje complicaties krijgt die medische aandacht vereisen, neem dan onmiddellijk contact met ons op. Als dit niet mogelijk is, spreek dan met jouw huisarts of ga naar de plaatselijke spoed eisende hulp.