Tips verzorging eerste nachten

Overzicht met tips voor het slapen met je tattoo:

  • Zorg voor een schoon bed
  • Voorzichtig met afdekken van je tattoo
  • Geen huisdieren in de slaapkamer
  • Slaap niet óp je tattoo
  • Verzorg je tattoo voor en na het slapen
  • Pas op met alcohol

Verschoon je bed voordat je met je nieuwe tattoo gaat slapen

Je bed verschonen is vooral nodig om je net gezette tattoo te beschermen. Zodat er zo min mogelijk vuiligheid of bacteriën in je nieuwe tattoo kan komen. Vergeet niet dat je tattoo een open wond is, die behoorlijk kan gaan ontsteken als er vuiligheid in komt.

Daarnaast is het nodig om je mooie lakens te beschermen. De eerste nachten kan er nog flink wat bloed, inkt en wondvocht uit je tattoo komen.

TIP: Het is handig om je bed te verschonen vóórdat je je laat tatoeëren. Als je tattoo eenmaal is gezet, is het niet comfortabel of zelfs te pijnlijk om zelf je bed op te maken.

Omdat er de eerste nacht nog wondvocht en inkt uit je tattoo kan komen, kan het gebeuren dat je ’s ochtends wakker wordt en merkt dat je beddengoed aan je tattoo vastgeplakt zit.

Blijf dan vooral heel erg rustig en trek dan zeker niet je dekbed zomaar van je tattoo af.

Het beste wat je dan kan doen, is je dekbed met lauwwarm water van je tattoo losweken. Ga desnoods met dekbed en al onder de douche staan. Als je het er maar niet in een keer vanaf trekt, want dan kun je je tattoo lelijk beschadigen.

Hele stukken huid kun je meetrekken als je de lakens er zomaar vanaf trekt. Hierdoor gaat je tattoo weer bloeden en kan er ook flink wat inkt verloren gaan. Het genezingsproces van je tattoo zal zeker vertragen.


Wees voorzichtig met het afdekken van je nieuwe tattoo

Datzelfde geldt voor als je je tattoo afdekt met bijvoorbeeld een T-shirt. Die kan na het slapen ook aan je tattoo vastgekleefd zitten. Maak ook dan je shirt nat met lauwwarm water en haal hem rustig los.

Tattoo afdekken met folie

Als je nog heel erg veel wondvocht en bloed verliest, kan je de eerste nacht je tattoo eventueel afdekken met folie. Zorg er dan wel voor dat je je tattoo de volgende ochtend héél goed schoonmaakt.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tattoo artiest juist adviseert om de eerste nachten of dagen je tattoo af te dekken met folie. Luister vooral naar het advies van je artiest!

Als je gebruik maakt van een zelfklevende tattoo folie hoef je je niet zoveel zorgen te maken over vlekken op je beddengoed of dat je tattoo vastplakt. Dan kun je gewoon rustig slapen, zonder je daarover druk je maken.
 

Geen huisdieren in je slaapkamer als je een nieuwe tattoo hebt

Hoe graag je het ook zou willen, laat je hond of kat niet bij je slapen als je net een nieuwe tattoo hebt.

Huisdieren dragen niet alleen heel veel bacteriën bij zich, waardoor je tattoo kan gaan ontsteken, maar het is ook levensgevaarlijk om je hond of kat aan je verse tattoo te laten likken. Ook al ben je dat niet van plan, als je slaapt heb je dat echt niet in de gaten.

Probeer niet op je nieuwe tattoo te slapen

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt jezelf onmogelijk de hele nacht stil laten liggen.

Maar probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je op je tattoo gaat liggen. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat je tattoo vastplakt, maar zorg je er ook voor dat er voldoende zuurstof bij je tattoo kan komen. Dat komt het genezingsproces van je tattoo ten goede.

TIP: Heb je een tattoo op je been, voet of op je hand? Dan kan het handig zijn om er een kussen onder te leggen. Zo voorkom je dat je tattoo gaat zwellen

 
mctattoo.nl